петак, 8. март 2013.

Glupost dana: Otpustili višak, sad im fale radnici

Uprava “Hrvatskih autoputeva“ proglasila je 341 radnika viškom, da bi na kraju shvatili da će imati 80 zaposlenih manjka.

Rukovodstvo kompanije izradilo je listu viška radnika koji moraju da odu iz “Hrvatskih autoputeva“ u sklopu programa restrukturiranja, a na kojoj se našlo 150 ljudi. 
Uz tih 150 radnika koji neće svojevoljno otići iz “Autoputa“, za odlazak iz tog državnog preduzeća dobrovoljno se prijavio još 191 radnik.
Neprijatno se iznenadili
Nakon što su popunjene te dvije liste, u “Hrvatskim autocestama“ su se neprijatno iznenadili kad su ustanovili da će im nakon odlaska 341 radnika ostati nepopunjeno 80 radnih mjesta.
Sagovornici “Večernjeg lista“ kažu da su se liste viška radnika radile nesistematski pa se nije vodilo računa o tome da li su “Autocestama“ potrebni oni ljudi koji su se dobrovoljno prijavili za odlazak ili ne, dok su se ne listi otpuštenih našli oni koji nisu imali bilo političku, bilo privatnu podršku.
Tako je, recimo, došlo do apsurda da se na listi za otkaz našao samostalni referent sa radnim mjestom u Dugopolju, dok je sa druge strane na listi nepopunjenih radnih mjesta i ono samostalnog referenta u Dugopolju.

Нема коментара:

Постави коментар